pirmdiena, 2010. gada 10. maijs

Ryanair aviobiļetes iegādes eksperiments (pirmoreiz izmantojot Moneybookers MasterCard Prepaid karti)

Kādam pazīstamam doktoram radās nepieciešamība kādā Vācijas universitātē nolasīt lekciju, cik nacisms ir ļauns. Viņš jau bija atradis lētu turp-atpakaļ reisu Rīga-Weeze-Rīga, bet, piķis un zēvele, katrā virzienā Ryanair iekasē vēl 3.60 latus par norēķinu kartes apstrādi. Savukārt, ja diriģentam būtu jāved trīsdesmitgalvains koris uz Maroku maršrutā Rīga-Brisele-Maroka-Brisele-Rīga, tad korim kopā nāktos piemaksāt pat 31 x 4 x 3,60 = 446,4 latus! No šādām norēķinu kartes apstrādes maksām Ryanair atbrīvojis tikai MasterCard Prepaid karti, ko Latvijā neviena banka pagaidām neizsniedz. Bet, kā man izdevās to iegūt, tas jau ir pavisam cits stāsts (lasīt šo citu stāstu).

Lai doktoram pasūtītu biļeti, sākumā ielogojos Moneybookers.com (Skrill) portālā un papildināju kontu ar nepieciešamajiem 35.18 latiem: Upload funds > Credit Card > Ievadīju savas Latvijas bankas kartes CVV numuru (atrodams kartes otrā pusē) un derīguma termiņu (Latvijas bankas kartei jābūt jau iepriekš piesaistītai Moneybookers.com kontam un drīkst izmantot tikai uz sava vārda esošo karti) > Ievadīju nepieciešamo summu, pārvērstu eiro pēc SEB bankas valūtas kursa (Moneybookers.com pats automātiski aprēķina 1.90% maksu un gala summu, kas tiks atskaitīta no tava Latvijas bankas konta) > Next > Tālāk, ja kartei ir noteikti tiešsaistes drošības uzstādījumi, tad Jūs tiksiet pāradresēts uz savu internetbanku, lai maksājumu apstiprinātu.

Moneybookers.com no Latvijas interneta bankas atvilks summu eiro valūtā - šīs summas apjoms parādīsies "Upload funds" loga apakšā. Ja tavs Moneybookers konts ir latos, tad 35.18 + 0.67 = 35.85 lati tiks pārvērsti par 50.72 eiro un pēc tam otrreiz tiks piemērots SEB valūtas konvertēšanas kurss, tāpēc izdevīgāk Moneybookers kontu turēt EUR valūtā. Praksē gan Moneybookers.com no mana ibankas konta atskaitīja tikai 50.68 eiro jeb 35.62 latus.

Tikai pēc tam, kad sekmīgi veikts 1.solis (Moneybookers.com konta papildināšana), var ķerties pie 2.soļa - biļetes iegādes Ryanair.com portālā, jo Ryanair pārbauda bankas konta esošo stāvokli (ja uz konta tieši šobrīd nav pietiekami daudz naudas, tad biļetes iegāde tiek atteikta).

Ryanair.com portālā izvēlieties lidojuma maršrutu un laiku un pasažieru vārdus (ieteicams izvēlēties "No travel insurance" un "0 baggage items" ja ņemsiet tikai rokas jeb salonā vedamo bagāžu)! Pēc tam maksāšanas brīdī izvēlieties MasterCard Prepaid (tūlīt labās malas kolonnā pazudīs "Administration Fee" 3.60 lati katrā virzienā) un ievadiet Moneybookers.com izsniegtās kartes īpašnieka vārdu, numuru, CVV numuru (kartes otrā pusē) un derīguma termiņu.

Izvēlieties paši - 35.18 latu turp-atpakaļ biļeti pirkt par 35.62 latiem (+0.44 Ls) vai par 42.38 (+7.20 Ls)! Vieglāk būs izvēlēties, ja brauksiet lielā barā, ja būs vairākas pārsēšanās un ja vispār dzīvē bieži ceļosiet pa Eiropu un Ziemeļāfriku.

Saistītais raksts: MasterCard Prepaid brīnumkarte palīdz pret nerātnā Ryanair viltībiņām (padomi, kā iegūt MasterCard Prepaid no Moneybookers.com)

Nav komentāru: